<< daftar

Children’s Clinic and Nuclear Medicine with Radiochemistry Building for Essen University Hospital

Essen, Germany
kompetisi
2014

Nickl & Partner Architekten AG
Nickl & Partner Architekten AG

The massing of Nickl & Partners’ design fits circumspectly into the surroundings, in both urbanistic and functional terms. In a departure from the linearity of the overall building, the superstructure of the wards on the upper floors is given a partly sloped and angled façade to achieve exceptionally high quality views and a more developed façade that enhances the quality of the hospital rooms within. Terraces are created by subtraction from the volume. The wheel of a windmill, around which the surrounding areas rotate, was chosen as the basic concept. The basic structure not only results in a balanced building form, but internal operational optimisation due to bundling of all necessary areas in the building. The structure is characterised by its double-layered façade which simultaneously creates introversion and views, enabling individuality and privacy with an open view of the surroundings.

Competition 2014

Nickl & Partner Architekten AG
Nickl & Partner Architekten AG
Nickl & Partner Architekten AG
Nickl & Partner Architekten AG